hoe werkt het

 

Door contact met mij op te nemen via telefoon of via email (zie ook de contactpagina op deze website)  kunt u uw hond aanmelden voor de groepswandeling(en). Ik kom eerst bij u thuis voor een intake gesprek. Tijdens dit gesprek maken we kennis met elkaar, bespreken we uw wensen en leer ik graag zoveel mogelijk over uw hond. We bespreken tevens de overeenkomst, het sleutelcontract en de algemene voorwaarden. 

 

Om te kijken of uw hond in de roedel past, maak ik eerst een proefwandeling met uw hond, waarna ik u op de hoogte breng hoe dit is gegaan. Pas dan beslist u of uw hond gebruik gaat maken van walk4feet. Na een positief besluit tekenen we het sleutelcontract en de overeenkomst waarin de afspraken zijn vastgelegd en u instemt met de algemene voorwaarden. Tevens wil ik inzage in uw WA polis om te kijken of uw hond is meeverzekerd.

De kosten van de proefwandeling worden alleen in rekening gebracht, indien u heeft besloten geen gebruik te maken van mijn hondenuitlaatservice.

 

De groepswandelingen vinden plaatsen van maandag t/m donderdag. De uitlaattijden liggen tussen 10.00 uur en 12.00 uur. Hierin zit ook het ophalen, vervoeren, en thuisbrengen van de honden.

 

Ik werk alleen, dus er komen geen onbekenden in uw huis en ik ben ook degene die uw hond(en) uitlaat. In principe lopen de honden los, maar indien nodig zullen de honden aangelijnd zijn, afhankelijk van de route die we lopen. Nieuwe honden lopen in sommige gevallen de eerste paar keer aangelijnd mee om te wennen in de roedel en aan mij.

 

Ik werk zoveel mogelijk met vaste groepen, waardoor de honden aan elkaar gewend raken en er rust in de groep ontstaat. Maar wanneer u weleens een andere dag wenst, dan kan dat na overleg eventueel ook. Let wel: het is de bedoeling dat uw hond op vaste dag(en) mee gaat.

 

Het vervoer waar uw hond mee opgehaald wordt, is ingericht met compartimenten die zijn afgescheiden van elkaar en ik heb altijd voldoende water bij voor de honden en een EHBO kit. Bij het thuisbrengen kijk is of er water is voor de hond en geef ik indien gewenst een bak voer. Omdat het in Nederland ook wel eens kan regenen of omdat de honden weleens mee gaan zwemmen, vraag ik u een oude doek neer te leggen, zodat ik de hond voldoende kan droogwrijven.

 

De wandeling zal een uur duren, waarbij we stevig doorlopen, zodat uw hond zijn energie kwijt kan. Uw hond zal daardoor zijn conditie verbeteren en de beweging zal een gunstige werking hebben op de algehele gesteldheid van uw hond. Dit is de reden dat ik met de honden de natuur in ga en de honden niet in een uitlaatweide zet. 

  

 

Mijn werkgebied ligt in Helvoirt, ik neem dus alleen honden uit Helvoirt aan.